Rosé bierwijzeronline

Rosébier kan het beste omschreven worden als een zomers, rozerood, zoet en fris witbier. Omdat er vruchtensappen in het witbier verwerkt worden die het bier een fruitige smaak geven, wordt rosébier ook wel fruitbier genoemd. En omdat rosébier voornamelijk gedronken wordt door vrouwen, kennen veel mensen het bier ook wel onder de naam vrouwenbier. Dit wil overigens niet zeggen dat rosébier alleen gedronken wordt door vrouwen, want door de frisse smaak van het bier zijn ook veel mannen liefhebber van rosébier.

rosebierRosé bier brouwen

Het brouwen van rosébier gaat in feite volgens hetzelfde proces als bij het brouwen van standaard bier. Het enige verschil in het brouwen van rosébier en standaard bier, is het feit dat er bij het brouwen van rosébier verschillende fruitextracten worden toegevoegd. Het toevoegen van fruitextracten aan rosébier gebeurt net voor de gisting van het bier. Als dit goed gaat, kan het fruitextract mee fermenteren. Dit wil zeggen dat de biologische materialen van het fruitextract met behulp van verschillende bacteriën en schimmels worden omgezet. Omdat het fruitextract wordt gefermenteerd bij het brouwen van rosébier, smaakt rosébier naar het betreffende fruitextract dat men voor het gisten aan het bier heeft toegevoegd.

Zo kan rosébier de smaak hebben van framboos, aardbei, kers, perzik en zelfs banaan en appel. De meest voorkomende smaken van rosébier zijn framboos en aardbei, maar eigenlijk zijn alle fruitsmaken mogelijk. Zo kunnen de fruitextracten van allerlei fruitsoorten aan het bier worden toegevoegd, waardoor de mogelijkheden van rosébier erg groot zijn.

Rosé bier merken

Er zijn verschillende merken die rosébier hebben toegevoegd aan het assortiment. Hierbij kun je denken aan de merken Wieckse Rosé, Gulpener Rosé Bier, Zeebier Zeekraal Rosébier, Wittekerke Rosébier en Hoegaarden Rosébier. Bij het drinken van rosébier, kun je zelf kiezen of je rosébier met alcohol wil drinken of liever rosébier zonder alcohol drinkt. Zo bestaat er tegenwoordig ook rosébier zonder alcohol, zoals die van Bavaria 0,0%.

Bekijk alle rose bieren.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>