Witbierwijzeronline

hoegaarden-witWitbier, lekker zomers!

Witbier is een speciaal soort bier dat op een andere manier gebrouwen wordt dan standaard bier. Zo heeft witbier een basis van niet alleen tarwemout, maar ook van gerstemout en diverse kruiden. Deze kruiden zijn meestal citrusschillen, koriander en/of hop. Witbier wordt in de meeste gevallen gemaakt van 50 procent gemoute gerst en 50 procent ongemoute tarwe. Dit, in combinatie met de diverse kruiden die aan het witbier worden toegevoegd, zorgt ervoor dat het witbier fris en fruitig smaakt. Naast de smaak van witbier, is ook de kleur van witbier iets anders dan de kleur van standaard bier. Zo heeft witbier en meer lichtgele kleur en ziet het bier en duidelijk lichter uit dan standaard bier.

De meeste mensen die witbier drinken, drinken dit in de zomer. Dit komt omdat witbier wordt gezien als ultieme dorstlesser tijdens het warme, benauwde Nederlandse weer in de zomer. Door een witbiertje te drinken, wordt niet alleen je dorst gelest maar kun je ook genieten van de lekkere, frisse smaak van het bier. Deze smaak is vooral geliefd in de zomer, als men behoefte heeft aan een fris en fruitig biertje dat bij het warme weer past.

Soorten Witbier

witbierEr bestaan drie verschillende hoofdcategorieën van witbier. Deze categorieën zijn Belgisch witbier, Berliner Weiß uit Berlijn en Weißbier of Weizenbier uit het zuiden van Duitsland. Deze bieren vallen allemaal onder de hoofdcategorie witbier, maar verschillen onderling wel van elkaar. Zo mag er in Weizenbier geen andere grondstoffen zitten dan graan, hop en water, terwijl dit bij het Belgische witbier niet het geval is. Toch is de smaak en kleur van beide witbieren vergelijkbaar en worden beide bieren daarom onder de categorie witbier gerekend.

Er zijn verschillende biermerken die witbier in het assortiment hebben. Deze merken zijn onder andere Gulpener, Hoegaarden en La Trappe. Eén van de populairste en meest gedronken witbieren is Wieckse Witte.

Bekijk alle witbieren.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>