Quadrupel bierwijzeronline

Latrappe quadrupelQuadrupel, lekker zwaar bier!

Maak kennis met het zwaarste bier van de trappisten: Quadrupel bier
Quadrupel bier is een biersoort die onder de trappisten wordt gerekend. Wat deze biersoort anders maakt dan andere biersoorten en trappisten, is onder andere het feit dat Quadrupel bier meer alcohol bevat dan deze andere biersoorten en trappisten. Zo is Quadrupel bier de zwaarste bier onder de trappisten, met wel 10 procent alcohol. Dit maakt Quadrupel dan ook niet per se geschikt voor iedere gelegenheid, maar wel een bijzondere speciaalbier die gedronken wordt ter afwisseling van standaard, wat lichter bier.

Daarnaast is Quadrupel anders dan andere trappisten omdat er meer ingrediënten worden gebruikt bij het brouwen van Quadrupel bier dan bij andere trappisten. Hierdoor is de smaak wat complexer en in de meeste gevallen ook meer bitter dan bij andere trappisten. De bijzondere smaak van Quadrupel zorgt ervoor dat niet iedereen deze biersoort kan waarderen. Al houd je van enkel of dubbel bier: dit wil niet zeggen dat je Quadrupel bier ook kan waarderen. Verder valt Quadrupel bier onder de hooggisting bieren en wordt na de hoge gisting op de fles gerijpt. Hierdoor blijft er in de fles van Quadrupel bier regelmatig ook depot van het rijpen van het bier achter, maar deze depot kan gewoon gedronken worden bij het drinken van Quadrupel bier.

Guldendraak9000Populaire Quadrupels

Enkele populaire merken van Quadrupel bieren zijn Fort Lapin Quadrupel, Gregorius Trappistenbier, Jopen Meesterstuk 2014, Jopen Ongelovige Thomas, La Trappe Quadrupel, Straffe Hendrik Quadrupel, Toeback, Westvleteren XII, Zuster Agatha en Zuster Agatha Houtgerijpt. Deze verschillende bieren bevatten stuk voor stuk tussen de 9,5 en 11 procent alcohol en zijn dus veel zwaarder dan andere biersoorten, die meestal rond de 5 procent aan alcohol bevatten.

Bekijk alle quadrupels.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>